Tomātu ražas novākšana rit pilnā sparā. Piedāvājam lielisku recepti, lai sagatavotu tomātus ziemai.
Sastāvdaļas 3 litru burkai:
- Tik daudz tomātu, cik saiet burkā
- Dilles zariņi
- 1 ķiploka daiviņa
- Lauru lapa
- 1/4 saldais pipars
- 2 – 3 krustnagliņas
- 2 -3 smaržīgie pipari
- Čilli pipari – mazs gabaliņš
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote citronskābes
Pagatavošana:
Nomazgājiet tomātus un caurduriet ar zobu bakstāmo.
Burku apakšā liek dilles, krustnagliņas, smaržīgos piparus, čilli piparus, lauru lapu un saldos piparus.
Tad liek tomātus.
Lasi vēl: Rudens ir īstais laiks, lai pagatavotu dziedinošo pīlādžu uzlējumu
Visus pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj nostāvēties, kad ūdens atdziest, ūdeni notecina, pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Pievieno sāli, cukuru un citronskābi. Vēlreiz pārlej ar verdošu ūdeni un uzliek vāciņus.
Apgriež un ietin segā, līdz pilnībā atdziest.
Labu apetīti!